Jump to content

Could not find call of check_config_usage in UVM library


Recommended Posts

In UVM version 1.1, I am seeing check_config_usage function is implemented in uvm_component but it is not called anywhere. 

UVM says "This function is automatically called in the check phase, but can be manually called at any time".

But unfortunately, I could not find the call of this function in check_phase. Am I missing something obvious here?

Link to post
Share on other sites

Calling check_config_usage in the check_phase is not really helpful, because this is after the run_phase. It prints all set to the config_db without get. Otherwise it is silent.

This is a typical command to clean-up the access of the config_db.

A good plaace to do this is prior to the run_phase as shown here:

function void start_of_simulation_phase(uvm_phase phase);
  check_config_usage();
endfunction
Link to post
Share on other sites

It might be fairly possible that sometimes we set something during run_phase in one component like configure_phase and get in main_phase.

So overall shouldn't it be a good idea to check altogether in check_phase?

I agree, static configuration should be checked in SOS (Start Of Simulation) phase but if some set/get calls are part  run_phase we might need to check after run_phase (i.e. check_phase)

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...