Jump to content
NeoAsh

Linear solver errors

Recommended Posts

Hello everybody,

 

When using ELN MoC, I frequently get errors of this type :

 

Error: SystemC-AMS: Initialization equation system failed in sca_linear_solver_0: 4
  The error is in the following net (max. 50):
    MN_antenna_i.v_tx1
    MN_antenna_i.r01
    MN_antenna_i.l01
    MN_antenna_i.c01
    MN_antenna_i.c11
    MN_antenna_i.c12
    ...

    ...

The error is may  be near:
        MN_antenna_i.c02

 

 

So, I have a question for you : Is there a way to have more details about this error so we can know exactly where it's coming from ?

 

 

Thank you,

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

It bascially means you have an error in your ELN circuit topology and the equation system cannot be calculated. This could mean a couple of things:

  • you have capacitors in parallel and not defined the initial charge as undefined
  • you have inductors in series and not defined the initial flux as undefined
  • you have two voltage sources in parallel with different voltages
  • you have two current sources in series with different currents
  • you have some short-circuits

The message says that the error is near component c02 (I expect a capacitor?). So I expect you need to define sca_util::SCA_UNDEFINED for q0 (for ELN primitive sca_eln::sca_c) or phi0 (for ELN primitive sca_eln::sca_l)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...