Jump to content
u24c02

Unrecognized system task or function: $cdn_ahb_access

Recommended Posts

Hi,
I'm trying to verify the simple AHB block by using VIPCAT, so I made simple test.v as the below

`timescale 1ps/1ps

module test2(
    HCLK, 
    HRESET,
    HADDR, 
    HTRANS,

...
   HLOCK,
    HGRANT
);
    parameter interface_soma = "test2.soma";
    parameter init_file   = "";
    parameter sim_control = "";
    input HCLK;
    input HRESET;
    output [31:0] HADDR;

...

      assign HBUSREQ = den_HBUSREQ;
    output HLOCK;
      reg den_HLOCK;
      assign HLOCK = den_HLOCK;
    input HGRANT;
initial
    $cdn_ahb_access(HCLK,HRESET,den_HADDR,den_HTRANS,den_HWRITE,den_HSIZE,den_HBURST,den_HPROT,den_HWDATA,HRDATA,HREADY,HRESP,den_HBUSREQ,den_HLOCK,HGRANT);
endmodule

 

I want to use the VIPCAT to generate a BFM file for the AHB interfacing test.
But I'm stuck in the below process. How do I resolve this problem?

 

$ncverilog +access+wrc test2.v


    $cdn_ahb_access(HCLK,HRESET,den_HADDR,den_HTRANS,den_HWRITE,den_HSIZE,den_HBURST,den_HPROT,den_HWDATA,HRDATA,HREADY,HRESP,den_HBUSREQ,den_HLOCK,HGRANT);
                  |
ncelab: *W,MISSYST (./test1.v,70|18): Unrecognized system task or function: $cdn_ahb_access (did not match built-in or user-defined names) [2.7.4(IEEE Std 1364-2001)]

 

Could you please help me how can I resolve this problem?.

 

 

 
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi, 

the technical part of the error is that you missed to include the system functions into your command invication (something like -loadvpi, -svlib or similar). nevertheless i would recommend the file a support ticket to have this resolved.

 

/uwe

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, uwes said:

hi, 

the technical part of the error is that you missed to include the system functions into your command invication (something like -loadvpi, -svlib or similar). nevertheless i would recommend the file a support ticket to have this resolved.

 

/uwe

Thanks for replay.

I've update the test1.v and executing script.

Would you please help me how to resolve this?

 

tar.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×