Jump to content
Sign in to follow this  
enchanter

Can't record dynamic array in sequence item in QuestaSim 10.3a_1

Recommended Posts

I am using QuestaSim 10.3a_1 and try to record a dynamic array in the sequence item. But it doesn't show in the waveform window. When I try to fix the array size and use uvm_field_sarray_int to record it, it works well and data show as expected in the waveform windows.


My code:




# sequence item
parameter int P_BIT_DEPTH = 10;
rand int unsigned data_len;
rand bit unsigned [P_BIT_DEPTH-1:0] data [];
...
`uvm_field_array_int(data, UVM_ALL_ON+UVM_UNSIGNED)
`uvm_field_int (data_len, UVM_ALL_ON+UVM_UNSIGNED)
...
constraint c_data_size { data.size() == data_len; };
constraint c_data_size_order { solve data_len before data; };

# Sequence body task
start_item(req);
if (! req.randomize() with { data_len == 2; })
`uvm_error(tID, "Can't randomize ingress packet")
finish_item(req);
 

req.sprintf() always prints the right information, no matter data is dynamic or static array.


post-1859-0-04386200-1401142558_thumb.png


Share this post


Link to post
Share on other sites

Recoding dynamically sized arrays and queues requires the the vsim -classdebug switch. Use of the `uvm_field macros are not required. Check the reference manual for other options related to the "add wave" command regarding dynamic memories. For more help, please contact Mentor Support.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×