Jump to content

Recommended Posts

Hi UVM Experts,

 

I am facing some issue with UVM phase. I have registered one sequence to pre_configure phase of one sequencer which is doing some chip configuration.

In my base test pre_configure phaseI am waiting for that configuration to get over usng hierarchy of RTL path signal. RTL takes some time after configuration gets over to toggle the indication of chip ready which i am waiting in base test pre_configure phase. I observe that sequence gets over but immediately test also gets finished even i raised the objection from base test pre_configure phase.

 

Would you please point me if it is exptected? I think till all raised objections are not lower simulation will not be over. and I want my test to wait once sequence is over and RTL toggles ready signal.

 

Thanks in advance for your time.

 

Thanks,

Akshay

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Mastrick,

 

Code snap is like below

 

virtual task pre_configure_phase (uvm_phase phase);
    phase.raise_objection(this);
    `uvm_info (get_name(), $psprintf("Executing pre_configure phase of  my_base_test."), UVM_INFO)   


    while ( <hierarchy of rtl path> !== 1'b1 ) begin
    repeat(1)  @ (posedge clock);
    end
    .

    .

    .

    `uvm_info (get_name(), $psprintf(" Done Executing pre_configure phase of  my_base_test."), UVM_INFO)     
    phase.drop_objection(this);
  endtask : pre_configure_phase 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×